STERILIZAREA

 

Siguranta pacientilor reprezinta prioritatea noastra principala si de aceea acordam o atentie sporita si un control strict in mentinerea la cele mai inalte standarde a procesului de igiena si sterilizare.

Este procesul prin care sunt distruse sau eliminate atat microorganismele cat si sporii acestora, rezultatul fiind starea de sterilitate. Normativa EN 554 defineste sterilizarea ca fiind procesul in urma caruia probabilitatea de existenta a unui microorganism (inclusiv a unuia in stare vegetativa – spor) sa fie mai mica de 1 la 1.000.000.
– Dupa sigilare, instrumentele sunt introduse in autoclave, masini de sterilizare care utilizeaza ca agent presiunea aburului. Dupa ce este selectat programul dorit, sterilizarea se realizeaza automat. La sfarsitul ciclului de sterilizare, imprimantele autoclavelor tiparesc un document de buna executie a procesului, care este arhivat in dosarul de sterilizare. Am eliminat riscul intreruperii ciclului de sterilizare datorat penelor de curent prin achizitia unui generator de curent trifazic complet automatizat .


– Pentru controlul total al procesului de sterilizare, clinica Cristadent foloseste indicatori chimici si biologici de sterilizare. Cel mai performant este testul Bowie & Dick. Acesta este un test foarte sensibil folosit pentru evidentierea aerului rezidual periculos sau a gazelor inerte din camera de sterilizare. Aerul rezidual sau gazele inerte pot periclita procesul de sterilizare.
Cerneala indicatoare isi schimba culoarea din albastru deschis in roz atunci cand este expusa anumitor parametrii de sterilizare. Schimbarea culorii este completa si uniforma.
Pachetul test de unica folosinta Bowie & Dick asigura securitate maxima monitorizarii sterilizarii. Se poate aprecia usor corectitudinea evacuarii aerului precum si asigurarea cantitatii corespunzatoare a aburului (concentratie non-critica a gazelor inerte). Numai sterilizatoarele care lucreaza corect vor putea trece testul Bowie & Dick, atunci cand se foloseste noul pachet test de unica folosinta Bowie & Dick…

 

Toate aceste masuri sigure de decontaminare conduc cu certitudine la inlaturarea oricaror suspiciuni privind riscurile de imbolnavire din cabinetul stomatologic.

PROGRAMEAZA-TE


  Nume (obligatoriu)

  Email (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Selecteaza doctorul

  Mesaj aditional

  Informații contact


  CONTACT

  0268 313 645

  office@cristadent.ro  ADRESA

  Brașov, Str. Al. Vlahuță Nr.51,
  Bl.1,Sc.B,Ap.2.  Copyright by CRISTADENT 2020. All rights reserved.