ENDODONTIA

 

Tratamentul endodontic este o succesiune de proceduri terapeutice care are ca scop eliminarea infectiei de la nivelul pulpei dentare si protejarea zonelor decontaminate de alte agresiuni microbiene.

Cariile care distrug dintele si ajung la pulpa dentara (nerv), provoaca complicatii extrem de dureroase si de multe ori dificil de tratat. In aceste cazuri se apeleaza la tratament endodontic, care consta in eliminarea tesutului aflat in interiorul dintelui si a radacinii acestuia, prepararea canalelor radiculare si apoi tratarea fiecarui canal radicular in parte. Aceste tratamente se executa sub anestezie si se realizeaza clasic (manual) sau rotativ (Pro Taper). In ambele situatii se urmareste devitalizarea dintelui si pastrarea lui pe arcada dentara.

Exista cazuri mai grave, cand datorita neglijentei si amanarii tratamentului, dintele se infecteaza si apar abcesele dentare si gangrene dentara. Acesti dinti sunt la limita pierderii si de aceea tratamentele endodontice sunt mult mai dificile si de mai lunga durata. In aceste cazuri rata de succes este limitata de gravitatea afectiunii.

Dupa tratament pot aparea mici dureri care trec cu medicatie antiinflamatoare.

Terminarea tratamentului endodontic reprezinta finalizarea doar pe jumatate a restaurarii dintelui care se poate realiza prin obturatie foto-polimerizabila sau o coroana dentara si in acest fel realizandu-se functionalitatea dintelui.

In clinica noastra, datorita tratamentelor si aparatelor ultramoderne, gangrena dentara si abcesul se trateaza cu succes in cele mai multe cazuri.

PROGRAMEAZA-TE


  Nume (obligatoriu)

  Email (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Selecteaza doctorul

  Mesaj aditional

  Informații contact


  CONTACT

  0268 313 645

  office@cristadent.ro  ADRESA

  Brașov, Str. Al. Vlahuță Nr.51,
  Bl.1,Sc.B,Ap.2.  Copyright by CRISTADENT 2020. All rights reserved.