IMPLANTOLOGIA

 

Ce este implantul dentar?

 

Implantul dentar este un dispozitiv din titan ,zirconiu, metale pure, acoperit cu diverse substante(oxizi) care tin loc de radacina dentara si care este bine tolerat de organismal uman(biocomatibil-implant osteo-integrat endo-osos).Noi folosim implante de lafirma Megagen care are o buna pozitionare e piata implantelor prin raportul calitate-pret. Un implant rezista foarte mult daca pacientul respecta indicatiile medicului si se prezinta la controale periodice

Fazele de lucru

 

Consultatia minutioasa esteinsotita intotdeuna de o ortopantomograma, o tomografie maxilara si analize de sange care vor stabili starea de sanatate generala si locala.

Pentru a avea success trebuie indeplinite urmatoarele conditiiȘ

 • Stare generala de sanatate buna
 • Nefumator sau fumator moderat
 • Igiena bucala desavarsita
 • Consultmedical annual care include igienizare profilactica
 • Fara boli generale cronice grave(diabet, osteoporoza, chimioterapie, alcoolici sau toxicomani, bolide sange sau cardiopatii grave)

Pentru a putea implanta unul sau mai multe implante trebuie sa avem os maxilar suficient de gros. In cazul in care nu exista destul os acesta trebuie augmentat cu  un os liofilizat special si acoperit cu  omembrana de reconstructie osoasa.

La maxilarul superior in partea posterioara osul este subtiat de existentasinusurilor maxilare. La acest nivel trebuiesc executate ridicari alemembranei sinusale si umplereazonelor respective cu os si membrane(operatie numita lifting sinusal)

Ulterior acestor operatii conexe se poae  executa plasarea implantelor

Faza a doua

are locdupa o perioada de 4-6 luni de vindecare si integrare osoasa a implantelor si celorlalte elemente folosite.

Aceasta faza consta in descoperirea implantelor si montarea unor cape de vindecare gingivala care se poarta 10 zile

Faza a  treia

 consta in executarea lucrarilor protetice stabilite.Astfel peste implante pot fi construite mai mule tipuri de lucrari in functie de cazul clinic, posibilitatile de executie si dorinta pacientului astfelș

 • Lucrari fixe de tip -coroane

-punti

Acestea pot fi metalo-ceramice sau din ceramic pe zirconiu

 • Lucrari mobilizabile –proteze ancorate pe implante prin sisteme special de prindere
 • Lucrari mixte –combina lucrari fixe cu lucrari mobile

Pacientii purtatori de implante trebuie sa fie permanent in legatura cu medicul curant, sa aiba o igiena bucala riguroasa, sa vina la control si igienizare profesionala cel putin odata pe an sisa respecte indicatiile date de medic

Nu toti pacientii se califica pentru implantologie, dar acolo unde se poate folosi implantul dentar poate reprezenta solutia corecta.

PROGRAMEAZA-TE


  Nume (obligatoriu)

  Email (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Selecteaza doctorul

  Mesaj aditional

  Informații contact


  CONTACT

  0268 313 645

  office@cristadent.ro  ADRESA

  Brașov, Str. Al. Vlahuță Nr.51,
  Bl.1,Sc.B,Ap.2.  Copyright by CRISTADENT 2020. All rights reserved.