Ortodonție

Ortodonție

Ce este? Ortodonția este specializarea care se ocupă cu repoziționarea corectă a dinților care din diverse motive sunt poziționați greșit. Se realizează prin plasarea de aparate și dispozitive ortodontice cere au ca scop obținerea unei situații dentare și maxilare cât mai aproape de normal.

Obținerea acestui deziderat se face printr-o consultație inițială extrem de  minuțioasa care va fi însoțită de :

  • Teleradiografie de profil(radiografie specifica)
  • Ortopantomograma
  • Amprentarea și turnarea a doua modele de studiu(pentru fiecare maxilar câte unul)
  • Fotografii de față și profil
  • Determinarea prin consult clinic a tuturor elementelor necesare stabilirii planului de tratament

Tratamentul ortodontic poate fi împărțit în mai multe etape, de-a lungul a 2-3 ani, în funcție de gravitatea și complexitatea cazului. În anumite cazuri pot fi necesare mai multe tipuri de dispozitive și aparate care vor fi schimbate odată cu evoluția situației ortodontice. Pentru că aparatele ortodontice fixe sunt inestetice vă putem pune la dispoziție și variante fizionomice, estetice (safir, ceramica).

Consultațiile și tratamentele ortodontice pot începe la vârste fragede(7-8 ani) și se pot face și la vârste mature (35-40 ani). Noile descoperiri în domeniu pot rezolva probleme ortodontice și la vârste mai înaintate. Consultul medical periodic și o igiena riguroasă pe tot parcursul tratamentului vor asigura succesul.