Medicină internă – Cardiologie

Medicină internă - cardiologie

Dr. Ciucu Ionmedic primar interne,medic specialist cardiologie

MedicinaDSC03648_1 internă este specialitatea care evaluează integral atât istoricul pacientului cât și starea de sănătate, diagnosticarea și tratamentul majorității bolilor de care suferă adulții .

În  ce constă consultația de medicina internă?

Prin consultul oferit de medicul internist se evaluează sănătatea întregului organism și în  unele cazuri medicul internist trimite bolnavul la un specialist , cum ar fi la cardiolog, pneumolog, nefrolog , hematolog etc.

Marea majoritate a pacienților suferă de mai multe afecțiuni și necesită tratamente multiple. Prin consultul oferit de medicul internist , pacientul evită excesul de consulturi medicale care pot să nu fie necesare. Medicul internist este cel care analizează aceste situații și decide care afecțiune necesită și un consult sau un tratament supra specializat. De asemenea coordonează schemele terapeutice astfel ca să nu apară suprapuneri de medicație sau reacții adverse ale medicamentelor.

Daca medicul iți spune sa-ti testezi glicemia,colesterolul nu ezita! Cunoașterea organismului tău este foarte importantă în luarea unor decizii corecte pentru o viață mai sănătoasă și liniștită. De obicei se revine la control la 30 de zile de la consultație pentru interpretarea analizelor și stabilirea planului de tratament și eventual a dietei ce trebuie monitorizate și evaluate periodic.