Implantologie

Implatologia

Este o metodă modernă de înlocuire a lipsurilor dentare. Ce este implantul dentar? Implantul dentar este un dispozitiv din titan ,zirconiu, metale pure, acoperit cu diverse substanțe (oxizi) care țin loc de rădăcina dentară și care este bine tolerat de organismul uman (biocomatibil-implant osteo-integrat endo-osos).Noi folosim implante de la firma Megagen care are o buna poziționare pe piața implantelor prin raportul calitate-preț. Un implant rezista foarte mult daca pacientul respecta indicațiile medicului și se prezintă la controale periodice.

Fazele de lucru

Prima fază

Consultația minuțioasa este însoțită întotdeauna de o ortopantomogramă, o tomografie maxilara și analize de sânge care vor stabili starea de sănătate generală și locală.

Pentru a avea succes trebuie îndeplinite următoarele condiții:

 • Stare generala de sănătate bună
 • Nefumător sau fumător moderat
 • Igienă bucala desăvârșită
 • Consult medical anual care include igienizare profilactică
 • Fără boli generale cronice grave(diabet, osteoporoză, chimioterapie, alcoolici sau toxicomani, boli de sânge sau cardiopatii grave)

Pentru a putea implanta unul sau mai multe implanturi trebuie să avem os maxilar suficient de gros. În cazul în care nu exista destul os acesta trebuie augmentat cu  un os liofilizat special și acoperit cu  o membrană de reconstrucție osoasă.

La maxilarul superior în partea posterioara osul este subțiat de existența sinusurilor maxilare. La acest nivel trebuiesc executate ridicări ale membranei sinuzale și umplerea zonelor respective cu os și membrane(operație numită lifting sinuzal)

Ulterior acestor operații conexe se poate  executa plasarea implanturilor.

Faza a doua are loc după o perioadă de 4-6 luni de vindecare și integrare osoasă a implantelor și celorlalte elemente folosite.

Această fază constă în descoperirea implanturilor și montarea unor cape de vindecare gingivala care se poartă 10 zile.

Faza a  treia consta în executarea lucrărilor protetice stabilite. Astfel peste implante pot fi construite mai mule tipuri de lucrări în funcție de cazul clinic, posibilitățile de execuție și dorința pacientului astfel:

 • Lucrări fixe de tip
  • Coroane
  • punți

Acestea pot fi metalo-ceramice sau din ceramic pe zirconiu

 • Lucrări mobilizabile –proteze ancorate pe implanturi prin sisteme special de prindere
 • Lucrări mixte –combina lucrări fixe cu lucrări mobile

Pacienții purtători de implanturi trebuie să fie permanent în legătura cu medicul curant, să aibă o igiena bucala riguroasa, să vina la control și igienizare profesionala cel Putin odată pe an și să respecte indicațiile date de medic.

Nu toți pacienții se califica pentru implantologie, dar acolo unde se poate folosi implantul dentar poate reprezenta soluția corectă.